13 mrt

Komende zondag GEEN kerkdienst

Via Kerkradio en de website kan een speciale online dienst worden gevolgd

Volgend op het advies van het RIVM, het besluit van PKN en onze classispredikant Ds. Marco Luijk om kerkdiensten af te gelasten, hebben we besloten deze richtlijn te volgen. Hoewel we dit van week tot week zullen afwegen, betekent dit in principe dat we in maart geen kerkdiensten zullen houden.

We hebben uitgebreid van gedachten gewisseld over een vorm om de kerkdiensten toch door te laten gaan. Vormen waarin we het aantal bezoekers van de kerkdienst kunnen beperken of splitsen in groepen. Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat dit niet juist is. Als kerk hebben we bij uitstek een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om ons heen worden alle bijeenkomsten en activiteiten, inclusief kleinschalige sportactiviteiten in het dorp, afgelast. Wij zijn van mening dat we als kerk daarin niet een afwijkende afweging kunnen en mogen maken, als we daarmee de kans op besmetting vergroten. Ook als het alternatief tot een bijeenkomst leidt met minder dan 100 personen.

We willen u als gemeentelid wel een alternatief bieden. De kerkdienst zal te beluisteren zijn via Kerkomroep.nl. Tevens zullen we proberen een live video stream op te zetten, die iedereen via onze website www.pknfijnaart.nl/online-kerkdienst kan volgen (we kunnen dit nog niet garanderen!) Aanstaande zondag zal Ds. De Ronde voorgaan in deze online dienst. De invulling wordt nog nader besproken, maar mogelijk zal het orgel gewoon worden bespeeld en willen we in overleg met de Cantorij de liederen ten gehore te brengen.

Op deze wijze proberen we de komende weken invulling te geven aan onze kerkdiensten en zullen we op basis van de laatste informatie wekelijks besluiten hoe we verder gaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor uitvaarten, deze kunnen -met inachtneming van de geldende voorzorgsmaatregelen- in overleg met de betrokkenen doorgaan.

Volg de informatie via de website en mailings van onze Scriba!

Namens de kerkenraad,
Menno Bom
voorzitter