Ds. F.C. de Ronde

Kerkring 15
4793 ER Fijnaart
Telefoon 0168-850358
e-mail fcderonde@pknfijnaart.nl

Introductie

Mijn naam is Franc de Ronde. Sinds januari 2014 ben ik als predikant verbonden aan deze gemeente. Daarvoor was ik werkzaam in de Protestantse Gemeente van Koudekerk a/d Rijn en Hazerswoude-Rijndijk. Ik ben getrouwd met Neely Anne en we hebben vier kinderen.

In de Bijbel vind ik mijn inspiratie. Jezus zegt dat een discipel daaruit steeds weer oude en nieuwe dingen tevoorschijn haalt. Het zijn verrassende teksten die alles te maken hebben met ons leven hier en nu. Het is prachtig werk om Gods woord te verbinden met de levensverhalen van mensen en zodoende te ontdekken wat het christelijk geloof voor mij en anderen betekent.

Opgegroeid in Koekange (Drenthe) en Eerbeek (Gelderland), dorpen waar mijn vader predikant was, heb ik het geloof van huis uit meegekregen. Het idee om hier ook mijn beroep van te maken, kwam pas later. Na de middelbare school heb ik eerst een jaar aan de Universiteit van Wageningen gestudeerd, maar vervolgens besloot ik toch aan de studie theologie te beginnen in Utrecht en in de loop van de studie rijpte het idee om voor de kerk te gaan werken.

Ik voel me geroepen om me als predikant in te zetten voor de kerk, omdat ik geloof in een God die contact zoekt met mensen. De kerk is een plek waar je hoort dat je een gezegend mens bent dankzij Gods vriendschap. Jezus zegt dat Hij aanwezig is waar mensen in zijn Naam samenkomen. Het is mooi om dat telkens weer mee te maken.

Ds. Franc de Ronde