Digitaal collecteren met Givt

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. Daarom bestaat er sinds kort de gelegenheid om digitaal te collecteren. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing biedt.

Hoe werkt het?

De oplossing van Givt werkt met een smartphone, een Apple of een Android, en een zender in de collectezak. De gever geeft in de Givt-app aan hoeveel hij of zij wil geven en haalt de telefoon langs de zender in de zak; de gift is gedaan. Het lijkt daarom heel erg op geven met contant geld.

Het systeem is zo gemaakt dat er geen internetverbinding nodig is tijdens het geven. Net als bij contant geld blijft de gever anoniem, zodat de penningmeester niet kan zien wat een individu heeft gegeven. Een ander voordeel van geven met Givt is dat iedere gebruiker elk jaar een overzicht krijgt van al zijn giften dat door de belastingdienst wordt geaccepteerd.

 

Wat heb je nodig om te geven met de smartphone?

Om te geven met Givt heb je natuurlijk een smartphone nodig met Android of iOS van Apple. Op de smartphone moet de app van Givt geïnstalleerd zijn en het is aan te raden om de installatie voor de dienst te doen, omdat je een aantal stappen moet nemen voordat je kunt geven. Zoek daarvoor in de App Store of Google Play naar Givt of ga naar de site www.givtapp.net/download. Eenmaal geïnstalleerd kun je direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je kunt op een later moment de verdere registratie afronden. Hierbij zul je een aantal persoonlijke gegevens moeten invoeren (denk hierbij aan adres, mobiele nummer en rekeningnummer) en een machtiging moeten afgeven, zodat er geld van je rekening kan worden afgeschreven. De Givt-app is zo ontworpen dat je makkelijk door dit proces wordt geleid.

Ook contant?

Met Givt is onze kerk klaar voor de toekomst en kunnen we gewoon aan de collecte blijven geven. Het mag immers niet zo zijn dat met het verdwijnen van contant geld het geven aan goede doelen in het nauw komt. Geef je liever contant? Geen probleem, want naast het geven met je mobiele telefoon kun je altijd contant geld geven aan de collecte. Ook zullen de collectebonnen blijven bestaan.

Vragen over GIVT?

Wil jij ook op deze slimme manier geven? Download dan de Givt-app op www.givtapp.net/download. Je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je kan op een later moment je verdere registratie afronden. Je kunt ook direct naar de app-store via onderstaande linkjes.

 

Indien je problemen ondervindt met het installeren van de app op je smartphone kun je contact opnemen met een van de kerkrentmeesters. Stuur een bericht via kerkrentmeesters@pknfijnaart.nl of spreek ons aan voor of na de kerkdienst.